Seizoenstip: dít is waarom het aanschaffen van een regenton een goed idee is

De regenton draagt bij wateroverlast en droogte problemen te voorkomen. Het regenwater gevangen in de regenton is gratis en heel goed te gebruiken om planten te besproeien in de zomer. Het is zelfs nog beter dan kraanwater, doordat regenwater minder kalk bevat! De regenton staat vaak in de achtertuin en kan gebruikt worden als een soort van buitenkraantje, hoe handig is dat!

Wat levert het op? Op het moment dat er veelvoudig gebruik maakt van het water uit de regenton kan er worden bespaard op de waterrekening. Het draagt op deze manier ook actief bij aan het minder overbelast raken van de rioleringen omdat een gedeelte van het regenwater opgevangen wordt.

Hoe te gebruiken? 

Zorg voor een degelijke ondergrond met geel zand en tegels waar de regenton op geplaatst wordt.

Lente: Maak vooral gebruik van het water wat is opvangen om bijvoorbeeld planten te voorzien van water! De ton kan overstromen dus maak hier regelmatig gebruik van.

Zomer: Voor het optimale resultaat, probeer de regenton gelijk te gebruiken wanneer er regen is gevallen.

Winter: Laat uw regenton voor de vorst begint helemaal leeglopen en sluit de regenton vervolgens goed af zodat er geen water meer in komt en bevriezen de regenton dan barst of beschadigd. Laat het kraantje gedurende het winterseizoen goed open staan zodat het water wat er eventueel in komt gelijk weg kan

Herfst: Wat gebeurt er als er te veel water in de ton komt? Zorg ervoor dat uw regenton tijdens de herfst regelmatig leeg gemaakt wordt. Zo voorkom dat hij te vol gaat zitten? Aan het einde van de herfst schoonmaken? De ton kan overstromen dus maak hier regelmatig gebruik van.

Wist je dat?

  • Je heel goed met regenwater je huisdier water kan geven, dit vinden ze vaak nog lekker ook!
  • Je met regenwater prima je ramen kan wassen, door het lage kalkgehalte laat je minder strepen achter.
  • Heb je veel regenwater over? Vul een emmer en zet weg bij het toilet zodat je er het toilet mee kan doorspoelen.
  • Kamerplanten binnen vinden regenwater ook heel fijn. Gebruik het dus ook binnen om je planten water te geven.
  • Raakt je regenton te vol? Gebruik een slang die je langs de bovenkant in de regenton hangt en leg het andere einde in bijvoorbeeld je moestuin of een border. Zo raakt je regenton nooit te vol!

Lek in een kunststof model is makkelijk te repareren door het gaatje te dichten met siliconenkit vanuit de binnenkant van de regenton. Is het gat te groot? Gebruik dan 2 componenten kneedt pasta verkrijgbaar bij bouwmarkten.